Петък, 30 Сеп 2022
            
Спорт

„Волтрон” от Търговище спечели турнира „Живко Коларов”

  15.09.2019 14:46
„Волтрон” от Търговище спечели турнира „Живко Коларов”

„Волтрон” от Търговище спечели турнира „Живко Коларов” след драматичен финал със софийския „Микс”. Двата отбора не се победиха в редовното време и феноменална тройка в продълженията донесе първото място за баскетболистите от Търговище. Победителите получиха премия от 200 лева, парични награди имаше и за втория – „Микс” и за третия в класирането – „Фюру” от Велико Търново. 100 лева пък получи най-добрият в конкурса за стрелба от тройката - Николай Карапенев.
Шестото издание на турнира по стрийтбол „Поликраище опън”, който вече се нарича „Живко Коларов” в памет на наскоро починалия доайен на баскетбола в региона и с който се отбеляза 70-та годишнина на баскетбола в селото, събра 20 тима, 12 от които при мъжете. Срещите продължиха почти 12 часа на съвсем прясно реновираната баскетболна площадка в Поликраище. Новата настилка и новите кошове направиха турнира още по-оспорван, защото позволиха на всички участници да разгърнат потенциала си.
Получи се страхотен турнир с много оспорвани срещи. Финалът беше особено драматичен и беше достоен завършек на един истински баскетболен празник. Благодаря на президента на БК „Росица” Румен Тодоранов, без който този турнир нямаше да се случи, на президента на федерацията Георги Глушков и всички гости, които уважиха не просто едно състезание, а паметта на Живко Коларов. Страхотен жест направи БК „Берое” Стара Загора, който подари на нашия клуб баскетболни топки. БК „Локомотив” (Горна Оряховица) пък подариха статуетка за 70-та годишнина на баскетбола в Поликраище. Без Данаил Киров – Дънди празникът също нямаше да е на това ниво, така че благодарности и за него. Всичкото това внимание и уважение ни задължава да продължим делото на Живко Коларов и да запазим традициите на баскетбола в Поликраище, коментира треньорката на БК „Росица” Маринела Агаларева.
 


Ключови думи
стрийтбол Поликраище
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати