Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

Навършват се 130 години от учредяването на първата обществена библиотека в Търново

  12.09.2019 12:39
Навършват се 130 години от учредяването на първата обществена библиотека в Търново

XVIII-та национална научна конференция „Библиотеки – четене – комуникации” с международно участие е част от събитията, посветени на  130-годишнина от учредяването на първата обществена библиотека във Велико Търново. Тя ще се проведе на 14 и 15 ноември 2019 г. в Библиотеката и е под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов. Съорганизатор е ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

По време на конференцията ще бъдат засегнати въпросите за прилагане на библиотечното законодателство, авторското право и сродните му права в работата на библиотеките. Конференцията обхваща теми в областта на библиотечни и информационни науки, книгознание, литературна история, печатни комуникации и медии. Организаторите канят учени и специалисти да участват, като предварително предоставят своите доклади на хартиен и електронен носител до 15 октомври 2019 г.

Ще бъде отбелязана и 70-годишнината от рождението на проф. д-р Елена Георгиева, една от основателките на катедра „Библиотекознание” и неин дългогодишен ръководител.

 


Ключови думи
РНБ "П. Р. Славейков" Търново научна конференция 130-годишнина
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати