Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

Започва фестивал „Реката” в Свищов

  05.08.2019 07:43
Започва фестивал „Реката” в Свищов

За четвърта поредна година сдружение “Рисувай с нас” кани малки и големи приятели и съмишленици на фестивал “Реката” в Свищов.  Темата на фестивала тази година са традициите, а разширеното издание ще се проведе в седмицата 5-11 август 2019 г. Очаквайте любимите си занимания - традиционни приложни изкуства (събота и неделя), работилници, лятно кино (през цялата седмица!), игри на открито и концерти.

В програмата са предвидени две изложби – калиграфско изкуство с авторите Симеон Желев, Полита Караилиева и Петър Караилиев в културното пространство „Casa Verde“, и карикатурите на знаменития Александър Божинов в художествена галерия “Н. Павлович”. Изложбите ще бъдат придружени с демонстрации и интерактивни работилници.

Партньорите ни от Българско общество “Пчела” - Лос Анджелис ще представят филми на Теодор Ушев и Богдан Дарев. За събота сме поверили акустичната вечер в ръцете на гостите ни Вяра Иванова и Джазмин Джоунс, а фестивалната седмица ще завърши с представление на любимите на свищовлии танцьори от арт-клуб “Творецът” и концерт на невероятните интерпретатори на народната ни музика “Оратница”.

Подробности по дни, часове и локации, както и информация за участниците и другите събития,  можете да откриете в страницата на фестивала.

Фестивал „Реката“ в Свищов по традиция се организира с лични средства и доброволчески труд и има дарителска насоченост. Събраните средства ще бъдат дарени за каузи, свързани с местния културен живот и развитието на градската среда. Желанието ни е да окуражим децата и техните семейства да се включват в подобни инициативи, докато творят и се забавляват заедно. Водени сме от убеждението, че направеното добро и споделеното изкуство се умножават и че дарителството има дълбоки корени в сърцето на всеки свищовец. Призоваваме всички, които планират да посетят „Реката“, да покажат своята съпричастност като си купят фестивална гривничка. Притежателите й ще могат да ползват отстъпки в партниращите ни търговски обекти.

Заповядайте в Свищов и станете част от летния празник!

 

 


Ключови думи
фестивал Реката Свищов четвърто
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати