Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Лясковското СУ „Максим Райкович” започва работа по нов международен проект

  02.07.2019 19:46
Лясковското СУ „Максим Райкович” започва работа по нов международен проект

СУ „Максим Райкович” беше домакин на ученици и учители от 4 държави, а от есента започва работа по още един международен проект.
В седмицата от 24 юни до 28 юни 2019 г. СУ "Максим Райкович" в Лясковец беше домакин на трета транснационална среща на ученици по проект на програма Еразъм+ на тема „Водата е живот". Гости на училището бяха ученици и учители от Португалия, Германия, Гърция и Литва. Главната тема, с която се занимаваха участниците, бе “Водата като природен ресурс“ или по-точно кои са източниците на вода, какво количество вода използваме в ежедневието си и какво се случва с отпадните води.
По време на срещата се проведе и международна конференция, на която учениците от всички държави направиха презентации по темата. По време на домакинството си учениците имаха възможност да се опознаят и да научат повече за своите чуждестранни партньори, тъй като освен, че прекарваха цели дни заедно, те се включваха в най-различни дейности и работеха по групи, които се променяха заедно с новите задачи -  представяне, различни игри за запознанство, танци, екскурзии.
Следващата среща ще бъде през ноември на остров Мадейра, Португалия. Децата нямат търпение отново да се срещнат със своите приятели и заедно да продължат проучванията и изследванията си.
Само няколко дни след приключване на срещата стана ясно, че училището е спечелило още един проект по програма Еразъм+, като този път тема на проекта е спортът, а партньори са училища от Норвегия, Словакия, Хърватска, Испания и Турция.


Ключови думи
СУ "Максим Райкович"
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати