Неделя, 08 Сеп 2024
            
Лясковец Общество

Лясковски учител събра зрелостниците си, за да изпратят Випуск 2024 на СУ „Максим Райкович”

  25.05.2024 21:06
Лясковски учител събра зрелостниците си, за да изпратят Випуск 2024 на СУ „Максим Райкович”

Троен празник е днешният ден за учителя по математика, информатика и IT в СУ „Максим Райкович” Вася Николова. Тази вечер Николова, чийто професионален път е свързан с лясковското училище от близо 30 г., изпрати третия си випуск като класен ръководител.

За да пожелаят „На добър час!” на тазгодишните й абитуриенти, Николова бе поканила завършилите през 2007 г. и през 2016 г. свои класове.

През 2002 г. Вася Николова поема 11 момчета и 11 момичета. Тази вечер част от 12.а, впуснала се в зрелостта през 2007 г., си припомни каква е емоцията от сбогуването с училище.

Това направи и част от 12.а, завършил през 2016 г., който също дойде за тържествената церемония по изпращането на сегашния клас на Николова.  

Випуск 2024 на СУ Максим Райкович” са 20 момчета и момичета в профил „Софтуерни и хардуерни науки”, за които класната им е сигурна, че ще се реализират успешно какъвто и път да изберат за себе си.

Всеки от младите хора бе представен с по изречение от учителя по български език и литература Анелия Цонева, а петима получиха от кмета на Общината Васил Христов лентата „Отличник на Лясковец”.

Абитуриентският бал отваря пътя към новия ви живот. Взимайте решенията си, водени от значимите неща, научени в училище. Пожелавам ви животът ви да бъде такъв, какъвто сте си го представяли. Имайте смелостта да мечтаете така, както сме ви учили, пожела на зрелостниците попътен вятър директорът на СУ „Максим Райкович” Даниела Арабаджиева.  

Стъпвайте уверено, не се плашете от трудностите и пазете човешкото в себе си. Не правете компромиси със справедливостта, каквото и да ви коства това. Предстоят ви много предизвикателства, от които ви пожелавам да излизате с достойнство. Каквото и да ви е подготвила съдбата, помнете, че тук, в Лясковец, е вашият дом. Дом, в който винаги ще сте добре дошли. Гордеем се с вас и ви пожелаваме цялото щастие на света, бе пожеланието на кмета Васил Христов към Випуск 2024.

Приветствие към класната и настоящите абитуриенти трябваше да поднесе Снежина Божанова от Випуск 2027, вместо нея го направи дъщеря й Деница, която е ученичка на Вася Николова.

Човек е богат със своята цел и с това, което е дал. Благодарим ти, скъпа Вася, за знанията, търпението и всеотдайността, но най-много благодарим за това, че ни направи хора, сподели чрез Деница първият клас на Вася Николова.

Официалната церемония приключи с изненада от класната и директора на СУ „Максим Райкович” – торта, а минути по-късно балони полетяха в небето, за да пожелаят успех на Випуск 2024 на СУ „Максим Райкович”.

 

 


Ключови думи
СУ "Максим Райкович" Випуск 2024
Последни
Седмицата
Анкета