Събота, 08 Oct 2022
            
Общество

Младен Маринов във В. Търново: Не можем да се борим с природата, но можем да отстраним това, което зависи от човека

  03.06.2019 17:53
Младен Маринов във В. Търново: Не можем да се борим с природата, но можем да отстраним това, което зависи от човека

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов посети Велико Търново, за да провери на място какви са пораженията и дали има опасност за населението. За щастие няма сериозни поражения в общината, пострадали са частично пътищата към четири населени места. Министър Маринов подчерта, че ще бъдат набелязани проблемните зони в региона, за да се реагира навреме, ако времето се влоши.
„Не бих казал потоп, виждате, че има известни затруднения. Това го виждаме и в други държави, ние с природата не можем да се борим, можем да отстраняваме това, което зависи от човека,  някъде са чисто обективни причините, но някъде има и човешка немарливост. Превенцията е от изключително значение, на фона на други държави сме пожалени, но това не трябва да ни отпуска и трябва да си свършим работата. Там където е свършена качествено е много по-малък риска от бедствия“, сподели Младен Маринов.
„Ние минахме тук, основно в Пловдив, знаете снощи там беше критична зона. След това минахме в Казанлък, където имаше паднала гръмотевица в частен дом. За радост нямаше пострадали хора. Може би Пловдив беше най-голям проблемът, канализацията не може да поеме бързата вода, имаше критични точки в една болница, но колегите се справиха“, каза още Маринов.
 


Ключови думи
Младен Маринов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати