Неделя, 09 Oct 2022
            
Общество

Министър Младен Маринов в Лясковец: Увеличава се агресията срещу полицаи

  14.03.2019 15:26
Министър Младен Маринов в Лясковец: Увеличава се агресията срещу полицаи

Увеличава се агресията срещу униформени в цялата страна, това заяви в Лясковец министърът на вътрешните работи Младен Маринов. По думите му промените в Закона за МВР трябва да гарантират неприкосновеността на българските полицаи. Той подчерта, че униформените се сблъскват с агресия навсякъде, дори и при обикновена проверка на пътя. Според него хората често претендират за права и проявяват агресия срещу полицаи, които например са прекъснали среднощен купон.
„В такава среда, в която работят колегите, законът може би трябва да предвижда по-големи санкции за тези, които си позволяват, дори говорим не само за физическо, а и за вербално нападение. Защото вербалното нападение не нанася физически удари, но уронва престижа, както на полицая, така и на институцията, в която работи. Не може да искаме от полицаите да пазят достойнството дори на арестуваните за престъпление, а в същото време да бъдат псувани“, сподели министър Маринов, който беше в Лясковец за поклонението по повод 5 години от смъртта на баретата Емил Шарков.
Той беше убит с незаконно притежавано оръжие. Командосът беше прострелян от барикадиралия се в дома си Петко Петков, докато  Специализираната група за борба с тероризма се опитваше да го разоръжи.
„За съжаление голям брой оръжие има в населението, законно говорим, което се използва за самоохрана, което се използва за охранителна дейност. Основно големия брой идва и от оръжията, които са раздадени на ловците“, обясни министър Маринов. По думите му министерството прави и невъзможното за разкриване на незаконно оръжие в цялата страна.
Министърът обаче не успя да изнесе точни данни с колко процента са се увеличили нападенията срещу полицаи, както и колко от униформените превишават правата си.
 


Ключови думи
Младен Маринов Емил Шарков агресия полицаи
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати