Събота, 13 Мар 2021
            
Други

Камелия и Елисавета от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ в литературен конкурс на Международен екологичен форум

  30.05.2019 16:19
Камелия и Елисавета от ПГ по туризъм „Д-р  Васил Берон“ в литературен конкурс на Международен екологичен форум

В рамките на Международния екологичен форум "Сребърна 2019" се проведе и  Националният литературен конкурс за есе, стихотворение и разказ на тема "Планетата Земя - безценен дар". За всяка от категориите бяха определени три възрастови групи - I-IV клас; V-VІІ клас; VІІІ-ХІI клас. Организаторите определиха, както тематичните направления за творбите - "Природни забележителности - красивите кътчета на моята родина", "Природата - безценен дар", "С любов и грижа за природата/Обичам животните и се грижа за тях/Моята цветна градина", така и крайния срок – 15 май.           Известни са резултатите, а наградите ще бъдат връчени на 31 май в Силистра.

 Това е ХХVIІІ издание на Международния екофорум, посветен на Световния ден на климата – 5 юни. Организатори на събитието са МОН, Национален дворец на децата, РУО-Силистра, Община Силистра, ОДК-Силистра, РИОСВ-Русе и др.    

 Ученички на Гимназията по туризъм са сред победителите. Това са Елисавета Петрова и Камелия Лесичкова от IXа клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“. 

 „Казвам се Сребърна“ е разказът на Камелия, който е класиран на второ място, а третото място е за „Разказът на едно мече“ с автор Елисавета Петрова.

 Деветокласничките участват за пореден път в състезание и за пореден път получават награда. Учителят, подготвил момичетата, е инж. Славка Проданова. 

 

 

 

 


Ключови думи
литературен конкурс награда учител гимназия по туризъм
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати