Неделя, 14 Мар 2021
            
Други

Ученици от Гимназията по туризъм с награди от национален конкурс за есе

  04.11.2019 09:16
Ученици от Гимназията по туризъм с награди от национален конкурс за есе

 В навечерието на Деня на будителите бяха обявени резултатите от Седмия национален младежки конкурс с международно участие за есе.

 Организаторите на надпреварата,  Община  Стара  Загора; Народно  читалище  „Родина 1860“, Ст. Загора;  Клуб „Млад писател” и вестник „teen’s paper”, определиха  темата за тази година да е „Доброто и Злото в днешното общество“.

 Целта на конкурса е развиване на творческото писане на децата и младежите, стимулиране на възможностите им за оригинална мисъл, изразяване на мнение и добър правопис. В конкурса участваха деца и младежи от България и чужбина, разпределени в две възрастови групи – от 7 до 13г. и от 13 до 18г. Наградени са есета от България, Русия, Република Северна Македония и Република Турция.

 Елисавета Петрова и Здравко Костадинов, ученици от Ха клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ в ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“,  се радват на грамотите си.

 Според Елисавета „…Думите болят. Може би, този израз е неправилен, но е истински. „Мисли, преди да говориш“, така ме учат. „Говори с тон, с който ще поискаш и чаша вода“, така ме учат. Хората това забравят да правят, казват каквото им е на ума, на мига, дори, без да поемат въздух и резултатът – неразбрани, сърдити, озлобени хора. Думите раждат добро, ако минават през сърцето. ..“.

 Здравко смята ,че „...Диалог е животът ни. И монолог, разбира се, за да разберем себе си. Но когато дълго време продължи монологът, реалният ни живот отива в небитието…“.

 Това са първите им награди за тази учебна година. Елисавета и Здравко са единствените участници от Великотърновска област. Учителят, мотивирал ги за участие, е инж. Славка Проданова.

 


Ключови думи
Гимназия по туризъм национален конкурс награди
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати