Вторник, 27 Сеп 2022
            
Култура

Игрален филм за Атанас Буров тръгва по кината от 6 март

  07.02.2020 11:08
Игрален филм за Атанас Буров тръгва по кината от 6 март

Филмът "Останалото е пепел" на режисьора Георги Костов, който ни пренася в далечната 1944 г., тръгва по кината от 6 март. В главната роля е Асен Блатечки,  съобщиха от екипа на новата българска продукция.

Заради персонажа си, Блатечки е напълнял с 15 килограма. За целта прекратил тренировките във фитнес залата. "Престанах да тренирам и въобще не внимавах за храната, разказва актьорът. Но най-интересното е, че много бързо успях да сваля килограмите". Успял да си върне формата само за един месец.

Ролята на българския финансист и политик от 40-те години на миналия век е първото превъплъщение на Блатечки в историческа личност в киното.

За да вземе интервю от банкера Буров, в София пристига американският репортер Джордж Смит, в чиято роля е Нейтън Купър. Американецът попада в поредица от интересни ситуации с неочаквани развръзки, романтична изненада от съдбата и доста обрати, които оставят следи за цял живот. В късните си години Джордж (в ролята Бен Крос) се завръща към своите спомени, за да разкаже събитията от онези години.

Сред актьорите, които пренасят в далечната 1944 г., са още Диляна Попова, Неда Спасова, Евгени Будинов, Петър Райжеков, Симеон Лютаков, Свежен Младенов и др. Във филма са използвани автентични архивни кадри от разрушената по времето на Втората световна война София, а автентичната визия е на художника-сценограф Боряна Минчева.

Режисьор е Георги Костов, сценарият е на писателя Александър Томов, оператор е Емил Топузов, а музиката е на композитора Петко Манчев.

Източник: impressio


Ключови думи
филм Атанас Буров Асен Блатечки
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати