Сряда, 17 Мар 2021
            
Общество

Представители на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ участваха в Европейската седмица на младежта в Брюксел

  08.05.2019 17:06
Представители на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ участваха в Европейската седмица на младежта в Брюксел

Старши и младши посланици към Европейския парламент от ПГЕЕ „М.В.Ломоносов“ в Горна Оряховица представиха България в Европейската седмица на младежта в Брюксел в периода 29.04 - 05.05. 2019 г. Богдана Пашева-Куманова - учител по английски език и координатор по програмата „Училище - посланик в ПГЕЕ“, и Денислав Манахов - ученик в 10 клас, с национални награди и изяви, който спечели вътрешен конкурс в училището, приеха предизвикателството навръх Великден да станат част от работната визита в Брюксел.


Основни теми за дискусия бяха „Демокрацията и аз“ (“DEMOCRACY AND МЕ”) и как младите хора могат да влияят върху решенията и да играят активна роля в обществото. Модератор на събитието беше самият Тибор Наврачич - европейски комисар по образованието, културата, младежта и спорта в Европейската комисия.
Още в началното образование трябва да бъде застъпена темата за демокрацията и защо е важно да гласуваме, сподели Богдана Пашева-Куманова от трибуната на Европейския парламент.


Защо „Демокрацията и аз“? Защото можете да влияете върху решенията, които влияят на вашия живот! Скоро предстоят европейските избори на 23—26 май. Направете всичко възможно, за да гласувате този път, призова Денислав.
Всяка втора година Европейската седмица на младежта има за цел да се популяризират младежките дейности, като се организират прояви във всички държави, участващи в програма „Еразъм+“. Наред с местните дейности в различните страни от ЕС по време на Европейската седмица на младежта се състоя и проява на европейско равнище в Европейския парламент в Брюксел, в която се включиха млади хора, участници в проекти, младежки организации и лица, разработващи политики за младежта.

Представителите на ПГЕЕ се срещнаха и с Мария Габриел, с която разговаряха за бъдещи съвместни дейности и проекти. Беше впечатлена от това, че младшите посланици от ПГЕЕ са първите положили "клетва" обещание над електронен четец в България, разказаха от горнооряховската гимназия.


Ключови думи
ПГЕЕ Брюксел
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати