Неделя, 14 Мар 2021
            
Други

Направиха първата копка от ремонта на 3 професионални гимназии във Велико Търново и Горна Оряховица

  10.12.2020 12:46
Направиха първата копка от ремонта на 3 професионални гимназии във Велико Търново и Горна Оряховица

Със символична първа копка бе даден стартът на ремонта в 3 професионални гимназии във Велико Търново и Горна Оряховица. Те ще бъдат ремонтирани по проекта на МОН „Обновяване и модернизация на регионалната образователна инфраструктура чрез подобряване на материално-техническата база на 17 държавни професионални гимназии в системата на МОН в областите Велико Търново, Габрово, Ловеч, Русе и Търговище“ по ОП „Региони в растеж“. Сред 17-те гимназии са и великотърновските ПГАСГ „Ангел Попов“ и ПГТ „Д-р Васил Берон“ и горнооряховската ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“.
За 1 207 506 лв. е ремонтът, който ще бъде направен в ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ в Горна Оряховица.
Ние ще правим саниране на основната сграда и физкултурния салон, една от сградите на работилниците ни се нуждае от ремонт. Изолация и подмяна на покрива е предвидена, както и на ВиК и ел. инсталациите, уточнява директорът на гимназията инж. Милена Димитрова. И допълва, че такъв ремонт досега в училището не е правен.
Около 2, 2 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонта на ПГАСГ, където предстои да бъде подменена частично дограмата, да бъде изграден нов покрив над театралния салон, нова ВиК и ел. инсталация, както и нова отоплителна инсталация, за да премине училището на отопление с газ. Ще бъде направена реконструкция на физкултурния салон и на театралния салон, ще бъде монтирана нова пожароизвестителна система. Предстои ремонт и в интериора на сградата.
Цялостно обновяване на учебния корпус, включително изпълнение на мерки за енергийна ефективност, подмяна на електро- и ВиК инсталациите предстоят в Гимназията по туризъм. Проектът предвижда частична реконструкция на покрива,  цялостен вътрешен ремонт – боядисване на стаи, коридори, подмяна на врати и настилки, окачени тавани и ремонт на санитарни помещения. Общата стойност на ремонта в тази гимназия е за 873 390 лв.
И в трите гимназии предстои да бъдат изградени асансьори за хора с увреждания. По проекта се предвижда доставка на модерно и съвременно оборудване, което ще спомогне за повишаване на привлекателността на училищната среда сред учениците, както и на условията за провеждане на учебния процес.
Началникът на РУО във Велико Търново инж.Розалия Личева, зам.-кметът проф. Георги Камарашев и  Иван Даскалов - управител на строителната фирма „Политрейд Кънстръкшън“, която ще извършваща ремонтните дейности, уважиха церемонията по извършване на първа копка. Домакин на церемонията бе ПГАСГ „Ангел Попов“.


Ключови думи
ПГЕЕ ремонт
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати