Събота, 13 Мар 2021
            
Общество

Третокласници от Драганово участваха в урока „Земята – наш единствен дом“

  17.04.2019 09:25
Третокласници от Драганово участваха в урока „Земята – наш единствен дом“

 

В урок на тема „Земята, наш единствен дом“, посветен на  Световния ден на Земята – 22 април,  участваха учениците от трети клас на ОУ „Климент Охридски“ в Драганово. Урокът беше проведен в читалищната библиотека в рамките на 36-тите Пролетни дни на културата, организирани от НЧ „Съединение – 1888“.

Чрез интересна мултимедийна презентация библиотекарката Пенка Кабакчиева запозна децата със значението на природата за хората и влиянието на човешката дейност върху природната среда. Обърнато беше внимание на пораженията, нанесени на природата вследствие на замърсяването и начините за опазване на околната среда. Децата бяха заинтригувани и се включиха активно в последвалия разговор за това как всеки от тях може да помогне за опазването на планетата. В края на урока те подариха на библиотеката свои рисунки, посветени на Световния ден на Земята, с които на 22 април ще бъде подредена изложба в читалището.

Третокласниците, с които работи началният учител Валентина Чолакова, са участници и в съпътстващата урока изложба „SOS природа“ с предмети, изработени от рециклирани материали.

 


Ключови думи
Драганово
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати