Вторник, 27 Сеп 2022
            
Култура

Излезе книга за историята на Драганово

  09.12.2018 15:00
Излезе книга за историята на Драганово

Книга за историята на Драганово излезе от печат преди броени дни. Неин автор е краеведът Илия Гогев, който включва в „Из миналото на Драганово“ разкази, очерци и легенди за селото от основаването му с това име през XII в. до средата на ХХ в. Най-новата история на Драганово, наричано селото на градинарите и поетите, е обект на други издания.
Книгата излиза в годината, в която Драганово чества 140 г. от освобождението си от турско владичество и 130 г. от основаването на местното читалище.
Илия Гогев е кореняк драгановчанин, по образование е минен инженер. Работил е като преподавател, бил е зам.-директор на минен техникум в Бобов дол. Дълго време е работил и в системата на научно-техническите съюзи. Има публикации по новаторска дейност, ергономия, промишлена естетика, екология. Краезнанието е неговото хоби.
Гогев вече има издадени 7 книги за родното си село. Най-новата – „Из миналото на Драганово“, е на разположение на читателите на библиотеката в НЧ „Съединение 1888“. Книгата може да бъде закупена от читалището или от дома на самия автор.


Ключови думи
Драганово Илия Гогев
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати