Сряда, 17 Мар 2021
            
Общество

Станислава Стоянова участва в инициатива за залесяване в Хаджидимитрово

  01.04.2019 16:19
Станислава Стоянова участва в инициатива за залесяване в Хаджидимитрово

Днес, в началото на Седмицата на гората, депутатът от ГЕРБ Станислава Стоянова и председателят на Общинския съвет в Свищов д-р Кристиян Кирилов подкрепиха екологичната инициатива на кмета на село Хаджидимитрово Емил Тодоров. По негова идея ще бъдат засадени над 250 броя фиданки и дръвчета в зелените площи и околностите на свищовското село.

Тази година за инициативи свързани със залесяване и опазване на горите са определени дните от 1-ви до 7-ми април. Идеята е възникнала преди 94 години като Празник на залесяването. Поради огромния интерес само за няколко години мероприятието придобива мащабите на „седмица”. Някога Седмицата на гората е била изпълнена с беседи и залесявания в цялата страна. Кампанията е била подкрепяна от изтъкнатите творци и общественици, а интересът е бил толкова голям, че ежегодно в тези дни са се засаждали милиони фиданки и стотици килограми горски семена.

Хубавата традиция, която бе спазена и в този ден, възпитава в екологични принципи и спомага за овладяване на екологосъобразното поведение.

 


Ключови думи
залесяване Хаджидимитрово
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати