Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

50 жени се записаха за профилактичните прегледи в АГО на МБАЛ „Св. Иван Рилски”, осигурени от „Зонта клуб”

  18.03.2019 13:54
50 жени се записаха за профилактичните прегледи в АГО на МБАЛ „Св. Иван Рилски”, осигурени от „Зонта клуб”

Кампанията на „Зонта клуб” – Велико Търново в подкрепа на женското здраве „100 х 100 по-здрави” продължава с профилактични гинекологични прегледи в МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Горна Оряховица. Досега 50 жени са се записали за прегледите, които започнаха на 18 март и ще продължат всеки ден от 9 до 11,30 часа до 21 март. Шефът на отделението д-р Михаил Милатович извършва прегледите на ехографа, дарено от „Зонта клуб” в края на миналата година. В първия ден през кабинета по образна диагностика в отделението са преминали десет жени от 40 до 73 години. Няколко са имали определени гинекологични оплаквания, но повечето са се възползвали от възможността за профилактично изследване.
„Профилактиката е най-добрата грижа за здравето. Подобни кампании са много полезни, защото стимулират жените да си обърнат внимание”, коментира д-р Милатович.
Кампанията „100 х 100 по-здрави” започна на 13 март с прегледи в Очен център „Визус” в Горна Оряховица, където целият ден бе посветен на инициативата на „Зонта” и 40 жени се възползваха от възможността да бъдат прегледани от д-р Петя Цветанова. В същия ден безплатни прегледи имаше и в „Специализирана болница за активно лечение по кардиология Велико Търново”, като 18 жени са били прегледани от д-р Томова. Прегледи в Кардиологията  ще има отново и на 20 март.
Инициативата е посветена на отбелязването на 100 години от основаването на „Зонта Интернешънъл”. Великотърновският клуб се включи с много прояви, посветени на годишнината, една от които е кампанията за женското здраве. „Нещата се случиха неочаквано лесно за мен, благодарение на нашите медици. Д-р Цветанова и д-р Томова са членове на „Зонта клуб” и откликнаха веднага, като дариха своя труд и труда на екипите си. Д-р Милатович и Болницата в Горна Оряховица също се включиха абсолютно безвъзмездно. Надявам се, че така даваме пример как жените трябва да се грижат за здравето си”, коментира президентът на „Зонта” Красимира Коцева.
 


Ключови думи
Зонта клуб
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати