Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

„Зонта” дари две компютърни конфигурации на Център „Мария”

  02.06.2021 18:06
„Зонта” дари две компютърни конфигурации на Център „Мария”

„Зонта клуб – Велико Търново” дари две компютърни конфигурации с LED монитори, както и настолни игри на Сдружение „Център Мария” в Горна Оряховица. Компютрите са вече в действие, а символичният акт на дарението направи президентът на дамската хуманитарна организация д-р Йорданка Томова ден след 1 юни. Датата е избрана неслучайно, а заради това, че компютрите трябва да помогнат на Център „Мария” в работата с деца, изложени на риск.

Това не е първата подкрепа, дошла от „Зонта” за Център „Мария”. Миналата година с билки, набрани на Еньовден и с парично дарение, своето уважение към труда на социалните работници засвидетелства и  тогавашният президент на търновския клуб – горнооряховчанката Красимира Коцева. Тя и сегашният вицепрезидент Дарина Узунова, която също е от Горна Оряховица, са и основните двигатели за осъществяване на новото дарение.

Идеята се родила, когато Център „Мария” започна кампания чрез SMS-и за набиране на средства, с които да се купят нови компютри, софтуер и компютърни игри, с които да се улесни работата с деца от трудни среда, свидетели или жертва на насилие в семейството.

Видяхме, че набират средства, а знаем колко трудно неправителствените организации се справят в този момент. И решихме да помогнем идеята им да се осъществи по-бързо, сподели инж. Красимира Коцева.

„Зонта България” работи по проект „И аз искам да посрещна слънцето”, който е насочен към жени и деца, преживели насилие. Като негово продължение ние решихме да помогнем на Център „Мария”, който доскоро беше единствената организация в областта, работеща по тези проблеми, обясни и д-р Йорданка Томова.

Всяка подкрепа е изключително важна за нас. И в никакъв случай не бихме делили даренията на малки и големи. Привличането на вниманието към проблема с насилието и неговите жертви е не по-малко важно. Благодарни сме на всеки жест, който ни помага в нашата мисия, каза председателят на Сдружение „Център Мария” Людмила Цветанова.


Ключови думи
Зонта клуб Център Мария
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати