Събота, 22 Oct 2022
            
Общество

Ученици и учители от СУ „Максим Райкович“ посетиха Германия

  03.12.2018 09:54
Ученици и учители от СУ „Максим Райкович“ посетиха Германия

Група ученици от лясковското СУ „Максим Райкович“, заедно с трима учители, бяха на посещение в Германия. Там те осъществиха първата среща по проект „Водата е живот“ по програма "Еразъм+". Схемата за осъществяване на проектната програма предвижда още четири срещи с ученици и учители, като СУ „Максим Райкович“ ще бъде домакин на една от тях.
Срещата се състоя в периода 26-30 ноември в град Ахаус, който се намира в  Северен Рейн-Вестфалия,  Германия. Темата на  посещението беше  „Водите около нас“. Домакините организираха посещение на водни обекти, които са от изключителна важност за региона – язовирът Gelsenwasser и природният резерват Zwillbrocker Venn.
По предварително приет план всяка страна беше подготвила и презентация за страната, града и училището си. По време на посещението ученици и учители посетиха и уроци, като по-късно на организираната от домакините конференция бяха обсъдени  и споделени съвременни методи за преподаване в училище. Беше обърнато внимание и на предстоящите дейности по проекта.
По време на визитата учениците  се запознаха с културно-историческото наследство на партньорите  от Ахаус, подобриха уменията си за комуникация на английски език и създадоха много нови приятелства със своите връстници от Германия, Литва, Португалия и Гърция, като по този начин се почувстваха част от голямото европейско семейство.


Ключови думи
СУ "Максим Райкович"
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати