Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

Ученици и учители от СУ „Максим Райкович“ посетиха Литва по проект по "Еразъм+"

  15.04.2019 13:51
Ученици и учители от СУ „Максим Райкович“ посетиха Литва по проект по \

6 ученици от лясковското СУ „Максим Райкович“, водени от заместник-директора Димитър Димитров и координатора по проекта Нина Савова, бяха на посещение в Литва. Там те осъществиха втора среща по проект "Водата е живот" по програма "Еразъм+". Схемата за осъществяване на проектната програма предвижда още три срещи с ученици и учители, като СУ „Максим Райкович“ ще бъде домакин на една от тях през месец юни.
Срещата се състоя в периода 8-12 април в град Клайпеда, който се намира на брега на Балтийско море в Литва. Темата на  посещението беше  „Водата – еликсир на живота“. Домакините организираха посещение на водни обекти, които са от изключителна важност за региона – пречиствателната станция на града, Регионалния морски парк, лагуната и Балтийско море.
По предварително приет план всяка страна беше подготвила и презентация за водните ресурси в региона си  и животните, които ги населяват.
По време на визитата учениците  се запознаха с културно-историческото наследство на партньорите  от Гаргждай и Клайпеда, подобриха уменията си за комуникация на английски език и създадоха много нови приятелства със своите връстници от Германия, Литва, Португалия и Гърция, като по този начин се почувстваха част от голямото европейско семейство.


Ключови думи
СУ "Максим Райкович" Еразъм+
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати