Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Общество

Първи ловен събор организира СЛРД „Сидер Грънчаров” в Горна Оряховица

  21.08.2018 14:28
Първи ловен събор организира СЛРД „Сидер Грънчаров” в Горна Оряховица

За първи път Горна Оряховица ще е домакин на голям ловен събор, на който са поканени ловци и риболовци от цялата страна. С проявата на Божур поляна ще приключи цяла година от събития, посветени на 120-та годишнина от началото на организираното ловно-рибарско движение в Горнооряховско. Поканени са и всички граждани, които искат да се повеселят с ловците и риболовците.
Покани за празника ще получат председателят на Ловно-рибарския съюз в България инж. Васил Василев, народните представители от региона, областния управител, кметовете и председателите на Общинските съвети в Горна Оряховица и Лясковец, на чиито територии действа СЛРД „Сидер войвода”. Сред почетните гости се очакват и ръководителите на институциите, с които си партнира Сдружението – Областното управление на полицията и горнооряховското РПУ, Горското, както и представители на ловните сдружения от съседни общини.
Празникът започва със сбор на ловците в парк "Детски кът”. Членовете на Сдружението ще положат венци пред паметниците на патрона си Сидер войвода и на Георги Измирлиев. От там ще се отправят към Божур поляна, където съборът ще бъде открит от председателя на УС на СЛРД „Сидер войвода” инж. Йордан Бобонков.
Следва церемония по освещаване на знамената на Сдружението и на ловно-ричарските дружинки и приветствия от гостите.
От обяд до вечерта ловци, риболовци и техните гости ще се забавляват с музикална програма, която ще поведе Войводата Володя Стоянов и ще се включат ДЮФА „Българче” и оркестър „Оникс”. Няма да липсват топли мезета и студена бира.
120 години след създаването си Сдружение Ловно-рибарско дружество „Сидер войвода” обединява около 620 ловци и над 160 риболовци от двете общини – Горна Оряховица и Лясковец.
 


Ключови думи
ловци
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати