Събота, 01 Oct 2022
            
Темида

Осъдиха двама братя за стрелбата в офис на Айдън

  26.06.2018 16:13
Осъдиха двама братя за стрелбата в офис на Айдън

Окръжният съд във Велико Търново призна за виновни Илия и Станчо С. от Павликени за кражбата и стрелбата в офис на Айдън във Велико Търново. Случката се разигра на 18 януари 2016 г. в центъра на града. 
Тогава двамата братя разбили входната врата на офиса и откраднали 250 лв. Те обаче били заварени на мястото на престъплението от Карамфил Б., Айдън Х. и Альоша С. За да запазят откраднатото, Илия стрелял с пистолет срещу тримата мъже, като му бе повдигнато обвинение за опит за убийство на Карамфил Б. Заради стрелбата и заради незаконно държане на оръжие на Илия С. бе наложено по-тежкото от двете наказания – 7 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим. Той е осъден и да заплати на Карамфил Б. сумата от 10 000 лева като обезщетение за неимуществени вреди и сумата от 250 лева имуществени вреди, които гражданският ищец е претърпял в резултат на престъплението, ведно със законната лихва. Съдът отхвърли предявения от Карамфил Б. иск за разликата на уважения размер до предявения от 200 000 лева, а също така и отхвърли изцяло предявения от Альоша С. А. граждански иск за сумата от 20 000 лева като неоснователни и недоказани.
Със същата присъда Окръжен съд – Велико Търново призна и подсъдимия Станчо Й. С. за виновен. На него бе наложено наказание от 4 г., които да се изтърпят при първоначален строг режим.
Присъдата на Окръжен съд – Велико Търново подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Велико Търново.


Ключови думи
Айдън Червеите
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати