Вторник, 16 Мар 2021
            
Култура

ВС Grammys спечели Гран при на „Нова музика”

  03.06.2018 17:53
ВС Grammys спечели Гран при на „Нова музика”

Вокален състав Grammys от София спечели голямата награда от 13-тото издание на конкурса за изпълнители на популярна песен „Нова музика”. Групата работи с вокалния педагог Аделина Колева, която е сред създателите на конкурса.
Победителите получиха наградата си от кмета инж. Добромир Добрев, който закри конкурса с покана към всички участници догодина по същото време отново да са в Горна Оряховица.
Над 140 млади изпълнители от цяла България, Румъния, Сърбия, Черна гора и Косово участваха в тазгодишната музикална надпревара. Състезанието е в две категории. Индивидуалните изпълнители са разделени в четири възрастови групи, а формациите са в две възрастови групи.
Изпълненията им оценяваше жури с председател Мими Иванова и членове Мая Райкова от БНР, вокалният педагог от Бургас Милена Добрева и Шеки Ходжа от Косово.
Гост на гала концерта и награждаването беше посланикът на Република Косово в България Шпенд Калаба. Той имаше възможност да връчи първата награда в трета възрастова група на индивидуалните изпълнители, която бе спечелена от неговия сънародник Юрим Салиху.
При най-малките индивидуални изпълнители първата награда е за Моника Яниславова от Шумен. Втори остана Лъчезар Иванов от Севлиево, а журито присъди две трети награди – за Кристина Енчева и Ерик Михайлов от Горна Оряховица.
Специална награда, осигурена от Пламен Георгиев,  за най-малък участник получи Виктория Пощарова от Шумен. Всички участници в тази група получиха и награди от ЕТ „Национал” с президент Ангел Тихинов.
Във втора възростова група победител е Александра Димитрова от София, следвана от Лилия Николова от Варна. Третите награди отново са две – за Рая Димитрова от София и Никол Недялкова от Шумен.
Специална награда на председателя на НЧ „Напредък” Атанас Петров, осигурена от ЧЗК „Шипа” – Лозен, бе връчена на Елда Корча от Косово.
Специална награда на верига магазини „Шу Стор” получи Симеон Славев от Горна Оряховица.
Специалната награда на верига магазини „АРР – Росен Русев” получиха Ивета Тодорова от Варна и Алекс Колев от Сливен. Моника Парушева и Виктория Георгиева от Варна получиха специалната награда на „Общински пазари”. Йоана Янева от Шумен взе специалната награда на „Ал Север”, а Георги Гугучко награди Александра Стойчева от Шумен.
В трета възрастова група победител е Юрим Салиху от Косово. Второто място е за Симона Георгиева от София, а трета остана Кристина Христова от Генерал Тошево.
Специална награда в тази група връчи „Лактима Балкан” и тя е за Михаил Алексов от София.
В първа възрастова група на музикалните формации първото място е за дует Моника Парушева и Лилия Николова от Варна. Втората награда е за Детска вокална група „Пеещи камбанки” – Велико Търново. Третото място е за вокална група Little Wings.
Във втора възрастова група на формациите бе присъдена само една награда – първа и тя е за квартет „Унисон” от Шумен.


Ключови думи
Нова музика
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати