Понеделник, 15 Мар 2021
            
Култура

Мими Иванова ще търси между 140 таланти носителя на Гран при на „Нова музика”

  01.06.2018 22:44
Мими Иванова ще търси между 140 таланти носителя на Гран при на „Нова музика”

Пейте за публиката, не за журито, пожела Мими Иванова на над 140 млади дарования, които ще се състезават в 13-то издание на конкурса „Нова музика”. За шести път звездата на българската естрада е председател на журитетната комисия на горнооряховския конкурс. Тази година тя ще работи заедно с Мая Райкова – продуцент в Българско национално радио – поп, рок и джаз секция; Милена Добрева – вокален педагог в Национално музикално училище в Бургас и художествен ръководител на Вокален ансамбъл „Фортисимо”; Валентин Мунтеан – композитор от Румъния; Шеки Ходжа – композитор и аранжор от Република Косово и Мариус Сезар – композитор от Румъния.
Конкурсът започна с най-малките, а първа на сцената тази вечер излезе Ева Христова. Малко преди това бе и официалното откриване. На добър час и много нови приятелства в Горна Оряховица пожела на участниците Румяна Матеева – директор на Дирекция Култура и образование към Община Горна Оряховица. Тя обяви конкурса за открит, а преди това председателят на НЧ „Напредък 1869” Атанас Петров пожела на всички млади участници, влизащи в надпреварата в Деня на детето, да завладяват нови музикални територии и да развиват таланта си.
Горна Оряховица е домакин за 13-ти път на конкурса за млади вокални изпълнители „Нова музика”. Организатори са Община Горна Оряховица и НЧ „Напредък 1869” под патронажа на Министерството на културата. Творчески директор е основателката на горнооряховската вокална школа Аделина Колева.
Тази година в надпреварата ще участват над 140 изпълнители от Сърбия, Черна гора, Косово, Румъния, както и от водещи вокални школи в страната - София, Шумен, Търговище, Варна, Добрич, В. Търново, Бургас, Русе, Свищов, Ямбол, Г. Оряховица и др.
13 е хубаво число и носи късмет, каза Мими Иванова преди да определи своите критерии като председател на журито. Пейте от сърце и със страст. Пейте, за да се харесате на публиката, а не на журито. Важно е да се забавлявате, обърна се Мими Иванова към младите изпълнители.
Очакваме вашите изпълнения да изпълват душите ни. Радвайте се от това, което правите и предавайте тази радост на нас, допълни и Мая Райкова от БНР.
Гала концертът и връчването на голямата награда са в неделя от 16:30 часа.
Предвидени са награди за класираните на пъривте три места във всяка категория, ГРАН ПРИ – статуетка "Нова музика" на стойност 600 лв. и парична награда в размер на 1000лв., както и едногодишна стипендия в размер на 1000 лв.
Конкурсът ще се проведе на 1, 2 и 3 юни. Входът за всички почитатели на песента и таланта е свободен.
Конкурсът бе открит с изпълнения на балет „Калина”, а водещи в трите дни ще са Кристияна Петкова и Павел Миланов.
 


Ключови думи
Нова музика конкурс
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати