Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Култура

Участници от 6 държави идват в Горна Оряховица за конкурса „Нова музика“

  27.05.2018 07:10
Участници от 6 държави идват в Горна Оряховица за конкурса „Нова музика“

Броени дни преди началото на 13-тото издание на Международния конкурс за изпълнители на популярна песен "Нова музика", организиран от НЧ "Напредък-1869" - Горна Оряховица, са получени 90 заявки от Сърбия, Македония, Косово, Албания,Румъния, както и от водещи вокални школи в страната - София, Шумен, Търговище, Варна, Добрич, В. Търново, Бургас, Русе, Свищов, Ямбол, Г. Оряховица и др. Организаториет очакват над 140 участници на възраст от 6 до 30 г., които ще се състезават индивидуално и във формации.
Тази година отново конкурсът е в Културния календар на Министерство на културата и е финансиран от Община Горна Оряховица.
Участниците в конкурса се оценяват от професионално жури в състав Мими Иванова; Мая Райкова – продуцент в Българско национално радио – поп, рок и джаз секция; Милена Добрева – вокален педагог в Национално музикално училище в Бургас и художествен ръководител на Вокален ансамбъл „Фортисимо”; Валентин Мунтеан – композитор от Румъния; Sheki Hoxha – композитор и аранжор от Република Косово.
Аделина Колева е основател на вокалната школа в Горна Оряховица и директор на конкурса.
По традиция статуетката „Гранд При” на ХІII издание на Международния конкурс „Нова Музика” е изработена от известния горнооряховски художник Илия Банков.
Сигналът на конкурса е на друг горнооряховчанин - композиторът Валентин Тонков.
Предвидени са награди за класираните на пъривте три места във всяка категория, ГРАН ПРИ – статуетка "Нова музика" на стойност 600 лв. и парична награда в размер на 1000лв., както и едногодишна стипендия в размер на 1000 лв.
Конкурсът ще се проведе на 1, 2 и 3 юни. Входът за всички почитатели на песента и таланта е свободен.


Ключови думи
Нова музика
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати