Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Феновете на „Локо” и „Етър” се готвят за дербито като за военна операция, ще ги пазят полиция, жандармерия и частни охранители

  05.09.2024 11:29
Феновете на „Локо” и „Етър” се готвят за дербито като за военна операция, ще ги пазят полиция, жандармерия и частни охранители

„Всички на стадиона” – призив като за събиране на всенародно опълчение издигнаха феновете и на двата отбора преди дербито на „Локомотив” и „Етър” в събота. И двете агитки изглеждат страшно надъхани. Очакванията са, че след години липса на двубои между двата отбора в професионалния футбол, феновете им са, меко казано, емоционално приповдигнати преди дербито. Затова се вземат всички мерки, за да не се допуснат сблъсъци.

Мачът е на 7 септември от 18:30 часа на стадиона в Горна Оряховица. В този ден от 16 до 22 часа се затваря Детския кът.

Полицията ще организира ескорт за автобуса на гостите и феновете от старата столица. Призивът на Фен клуба на „Етър” е всички да се съберат на Ивайло в 16:30 и да потеглят в мощна „виолетова” колона. Според тях се очакват стотици да придружат „етърци” за мача.

За тях ще бъде отреден паркингът пред Летния театър. Привържениците на „виолетовите” ще влизат от входа, който е до сектора за гости, като ще им бъде предоставен и съседният сектор до голямата реклама на „Ефбет”.

Билетите са в продажба още от сряда и клубното ръководство апелира феновете на „Локо” да си купят пропуск по-рано, за да няма струпване и напрежение пред касите преди мача.

Входовете ще бъдат отворени два часа преди срещата. Ще има и фен зона „Густо”, която ще отвори около 16 часа.

Охраната ще е много строга. Около стадиона ще патрулират полицаи, а вътре ще има жандармерия и охранители от „Делта гард”. Поне 30 човека ще се грижат за сигурността.

Фен клуб „Локомотив” се готви от няколко седмици за този мач с нова хореография и сериозни пироефекти.

Остава само и двата отбора да са на нивото на това, което ще е на трибуните.

Макар и да стартираха по различен начин, в момента „Етър” и „Локо” имат само две точки разлика в актива си. И двата отбора са с по 3 победи, но „етърци” са по-напред, защото имат два равни и две загуби, а „локомотивци” са с 4 загуби.

„Етър” преживя треньорска криза след като загуби катастрофално от „Пирин”. На мястото на Станислав Петров вече е Живко Желев, който пък напусна „Ловеч”.

И докато „Етър” е доста колеблив в последните си мачове, „Локо” е в подем, след като спечели първа домакинска победа над „Септемврийска слава” и после победи „Ботев II” в Пловдив. Така отборът се измъкна от групата на изпадащите и вече е на 11-то място с 9 точки. При победа над „Етър”, който сега е на 6-то място с 11 точки, двата отбора ще си разменят позициите.


Ключови думи
Локо Етър дерби Горна Оряховица