Събота, 27 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

12-годишната горнооряховчанка Деница Петрова спечели сребро от силен турнир по борба в Талин

  26.03.2024 11:37
12-годишната горнооряховчанка Деница Петрова спечели сребро от силен турнир по борба в Талин

Горнооряховчанката Деница Петрова спечели единствения медал за България в много силния турнир по борба „Талин опън 2024”.

В столицата на Естония премериха сили млади борци от цял свят, които се бориха на 14 тепиха в огромната спортна арена. Само в категорията на българката имаше над 30 момичета от Финландия, Швеция, Естония, Латвия, Литва, Украйна, Грузия, Франция, Канада, САЩ, дори представители на Латинска Америка.

България беше представена от трима състезатели на клуба по борба „Етър Царевец 93” с треньор Станислав Денчев. След края на турнира те останаха на лагер в естонската столица.

Родената през 2012 г. Деница, която е петокласничка на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Горна Оряховица, се бори в кат. 45 кг на възраст 2011+. Шест последователни победи пратиха горнооряховското момиче на финал, макар че през цялото време трябваше да преодолява и неразположение от леко вирусно заболяване. То попречи на Деница да запази сили и за седмата среща, в която тя загуби от представителка на Украйна и остана със сребърния медал.


Ключови думи
Деница Петрова борба Горна Оряховица