Понеделник, 06 Май 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Илиан Ангелов от „Локомотив” спечели бронз от ДЛОШ по свободна борба за момчета

  24.04.2024 14:11
Илиан Ангелов от „Локомотив” спечели бронз от ДЛОШ по свободна борба за момчета

Състезателят на СКБ „Локомотив” (Горна Оряховица) Илиян Ангелов спечели единствения медал за клуба си от Държавния лично-отборен шампионат  за момчета в Сандански. От Илиан се очакваше злато, но трите туша, които направи бяха достатъчни само за бронзовия медал.

243 състезатели на 52 клуба излязоха на тепиха в Сандански. „Локомотив” се представи със 7 момчета.

Единственият медалист Илиан Ангелов започна с туш над Сонер Чапар от Русе в кат. 48 кг. Последва изненадваща загуба от Георги Спасов от клуб „Станка Златева”. Само преди две седмици „локомотивецът” спечели повече от убедително схватката между двамата на турнир в Гълъбово, но този път се пречупи. Георги Спасов обаче стигна до финала и го спечели и така изтегли Илиан до репешажите. Там горнооряховчанина бе на очакваното ниво и победи отново с туш Илия Илиев от „Черноморец класическа и свободна борба” (Бургас). В схватката за 3-5 място Илиан постигна трети туш, този път над Христо Стефанов от „Локомотив” (Пловдив) и взе бронзовия медал.

В същата категория Костадин Суванджиев остана извън спора за медалите, губейки от финалиста Георги Пантелее от Средец, а после на репешажите и от съотборника му Жеко Алагенчев.

Близо до медала беше Йордан Папазов в кат. 52 кг, но остана пети. Той започна с победа над Кристиан Кунев от Русе, след което се наложи и над Денис Музафер от Разград. В четвъртфинала обаче отстъпи от бъдещия финалист Берк Хаджиюмеров от Глоджево. Той го дръпна до репешаж, където Йордан победи Рангел Ангелов от Варна. В мача за медала Папазов поведе на Христо Яначков от Стара Загора, но допусна обрат и остана на 5-то място.

Медалистът Яначков пък преди това спря от по-нататъшно участие в шампионата Александър Чакалов от „Локомотив”.

Медалът на Илиан е малко разочароващ, защото очаквахме злато. Той се представи много добре на зимния шампионат и после показа израстване. В Гълъбово победи убедително новия шампион и очаквахме да се бори за титлата. Не издържа психически и остана с бронзовия медал. Очаквахме медал и от Йордан Папазов. Както и по-добро представяне от всички останали. Въпреки разочарованието продължаваме напред. Ако се стараят и се трудят и най-вече, ако вярват в себе си, успехът ще дойде, коментираха треньорите Николай Ганев и Цветослав Кирилов.


Ключови думи
борба Локомотив Горна Оряховица