Петък, 18 Oct 2024
            
Велико Търново Спорт

Стела Славчева от „Моделизми” (Велико Търново) завърши трета в крайното класиране за Световната купа по ракетомоделизъм

  14.10.2024 09:22
Стела Славчева от „Моделизми” (Велико Търново) завърши трета в крайното класиране за Световната купа по ракетомоделизъм

Двама състезатели от Великотърновска област участваха в последния етап за Световната купа по ракетомоделизъм „Купа Любляна“ в Кръшко, Словения - носителят на Световната купа за 2023 г. в клас S9A (ротор) Валентин Савов и европейската шампионка за жени за 2024 г. в клас S3A (парашут) Стела Славчева. В този последен етап имаше представители на 8 държави, като по около 50 души се състезаваха във всеки клас.

Състезателят на СК „Моделист“ (Горна Оряховица) Валентин Савов можеше да защити своята титла, но само при победа в Словения, което не се получи. Той остана десети в своя силен клас S9A (ротор) и завърши на четвърто място в крайното класиране за Световната купа.

Състезателката на СК „Моделизми” (Велико Търново) Стела Славчева се представи много по-добре, като се класира с пълни резултати за допълнителните стартове в същия клас, но там нямаше шанс и остана на пето място в класирането за етапа. Но в крайна сметка това донесе на Стела Славчева третото място в крайното класиране за Световната купа в клас S9A (ротор), изпреварвайки с две точки своя треньор Валентин Савов.

Така Стела Славчева завърши по-успешно сезона за 2024 г. с три медала от Европейското първенство и трето място в крайното класиране за Световната купа. Въпреки че имаха технически проблеми в последния етап, двамата благодарят на техническия експерт Ангел Тодоров за огромната помощ в състезанията. Догодина най-важното състезание ще е Световното първенство в Сърбия.


Ключови думи
Стела Славчева ракетомоделизъм
Последни
Седмицата
Анкета