Събота, 05 Oct 2024
            
Горна Оряховица Култура

Театралите от Драганово с три награди от Тополовград, златен и сребърен медал спечелиха самодейци на НЧ „Съединение 1883” от „Магията на ореха”

  01.10.2024 12:09
Театралите от Драганово с три награди от Тополовград, златен и сребърен медал спечелиха самодейци на НЧ „Съединение 1883” от „Магията на ореха”

Второ място за спектакъл и две награди за най-добра поддържаща мъжка роля спечели театралният колектив при НЧ „Съединение 1883” – Драганово от Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев” в Тополовград.

В 27-то издание на международния фестивал в Тополовград участваха 17 спектакъла. Сред тях бяха и постановките на театрални трупи от Болград в Украйна, Тараклия в Молдова, Цариброд в Сърбия и международният театрален проект „Театър без граници”. Всички те се включиха в дефилето преди откриването на фестивала, в което участва и министърът на културата Найден Тодоров.

Драгановските театрали се представиха с „Ревизор” по Гогол, дело на режисьора Георги Василев. Освен второто място за спектакъл, журито отреди и две награди за изпълнителите. Славчо Пенев в ролята на околийския съдия и Милко Маринов като Добчински бяха отличени с наградите за най-добра мъжка поддържаща роля.

По същото време самодейци от НЧ „Съединение 1883” спечелиха и златен и сребърен медал от второто издание на „Магията на ореха” в Долна Оряховица. Специалитетът на Денка Иванова оризови топчета с орехи и пармезан бе отличен със златен медал в кулинарния конкурс на фестивала. Клуб „Българка” с ръководител Цанко Михайлов спечели сребърен медал от фолклорния конкурс.


Ключови думи
НЧ "Съединение 1883" Драганово ТТеатрален фестивал Тополовград