Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Сдружение „ЗА Горна Оряховица“, „Любов с лапи“ и и приятели продължиха своята инициатива за почистване около Болницата

  15.09.2024 07:27
 Сдружение „ЗА Горна Оряховица“, „Любов с лапи“ и и приятели продължиха своята инициатива за почистване около Болницата

Повече от 20 доброволци от сдружение „ЗА Горна Оряховица“, „Любов с лапи“, Taekwondo Team Condor, Лазерен Център „А“, спортен център „My Place - Health And Sport“ и др. почистваха около големия паркинг в източната част на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. През пролетта те започнаха инициатива за почистване на околоболничното пространство и направиха акции в няколко седмици поред.

За 3 часа се събраха около 30 чувала битови отпадъци - безброй опаковки от напитки и храни, памперси, маски за лице, калцуни, торбички, дори гуми и авто части. "Още малко и щяхме да си сглобим цял автомобил с емблема, ароматизатор и всичко необходимо", пошегуваха се доброволците.

Почистени са и храстите около паркинга. Три големи камари клони са събрани преди да завали дъжда и да прекъсне преждевременно акцията. Организаторите имат уверение, че общинското предприятие ще извози към сметището събраните чували и камари с клони.

Заради времето не успяхме да свършим всичко, но голяма част „просветна“, надяваме се и след нас да продължат. Малко трябва, за да се облагороди този паркинг, да се разчертаят паркоместа. Може би тогава на хората ще им стане неудобно да го ползват за сметище, казаха доброволците.


Ключови думи
ЗА Горна Оряховица почистване