Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Сдруженията „ЗА Горна Оряховица“ и "Любов с лапи" започват кампания в подкрепа на грижещите се за изоставени и пострадали кучета и котки

  27.08.2024 21:04
Сдруженията „ЗА Горна Оряховица“ и \

Кампания „С протегната ръка“ към изоставените домашни любимци организира Сдружение „ЗА Горна Оряховица“ заедно с организацията „Любов с лапи“ и „Макс Марк“. Идеята е да се подкрепят грижите за изоставени и болни животни, изхвърлени на улицата и превърнати в проблем за цялата общност.

Нашите приятели от „Любов с лапи“ са се нагърбили с нелеката задача да се грижат за пострадали и изоставени кучета и котки. Докога не знаем, защото и те имат предел на сили и възможности, но не и на желание и любов. Тази грижа, освен време, изисква и много средства за изследвания, лечение, храна. Поне в това можем да им помогнем, като протегнем ръка за помощ, обясняват Марияна Дамянова и Даниел Спасов от „ЗА Горна Оряховица“.

Само днес са приютени 11 изхвърлени котенца, положени са грижи за здравето им, търсят се осиновители, но докато се намерят, някой трябва да се грижи за тези безпомощни същества. А такива случаи има всеки ден – всеки ден някой изритва на улицата нежеланото потомство на своите животни. Затова се организира кампания за набиране на хранителни продукти за домашни любимци, които ще се предоставят на клиниката, която оказва спешна помощ на изоставените животни.

Зад каузата застават „ЗА Горна Оряховица“, „Любов с лапи“ и „Макс Марк“. Всички храни и средства ще са за изхвърлените на улицата животни.

Кампанията започва на 28 август и на първо време ще продължи до 1 септември. На входа на „Макс Марк“ ще има количка, в която всеки може да постави закупена от него храна за домашни любимци.

Може да се помогне и със средства по банковата сметка на „Любов с лапи“:

УниКредит Булбанк АД

Титуляр на сметката „Любов с лапи“

IBAN BG87 UNCR 70001525624592

BIC UNCRBGSF


Ключови думи
ЗА Горна Оряховица С протегната ръка