Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Велико Търново Култура

Мюзикълът „Здравей, как си, приятелю“ е последното заглавие от афиша на „Сцена на вековете“ 2024

  01.09.2024 15:24
Мюзикълът „Здравей, как си, приятелю“ е последното заглавие от афиша на „Сцена на вековете“ 2024

Последното заглавие от основната програма на Сезон 2024 на фестивала „Сцена на вековете“ ще представи Националният музикален театър „Стефан Македонски“. Това е мюзикълът „Здравей, как си, приятелю“ написан по любимите и популярни песни на живата музикална легенда Стефан Диомов и либрето на Юрий Дачев, който публиката в Старата столица ще може да види на 4 септември от 20,00 ч. в Летния театър.

На същата сцена ще са и оставащите два концерта от съпътстващата фестивална програма – 80 години Кирил Маричков на група „Фондацията“ и Оркестър на Държавна опера Пловдив (6 септември) и “Live on Broadway” на Рафи Бохосян и Русенската опера (11 септември).

Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“ се организира от Община Велико Търново с подкрепата на Регионалния  исторически музей и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“. Музикалният форум е под патронажа на Министерството на културата и е носител на  престижния лейбъл „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ 2024-2025.

Билети за всички заглавия се предлагат в мрежата на Ивентим и в Туристическия информационен център на ул. „Христо Ботев“ №5 във Велико Търново.

Още за Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“ на www.stageoftheages.bg.


Ключови думи
Сцена на вековете Рафи