Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Промени в наредба вдигат цените на някои такси и услуги на Община Горна Оряховица

  29.08.2024 14:56
Промени в наредба вдигат цените на някои такси и услуги на Община Горна Оряховица

Нови цени на някои такси и услуги прие Общинският съвет, гласувайки измененията в съответната Наредба.

Приемането им стана на втори опит, след като първият проект бе изтеглен и преработен от съвместна работна група от общински съветници и представители на администрацията. Цените, естествено, се повишават – някои минимално, други с 50%, а някои се удвояват. Промените касаят както услугите на администрацията, така и тези на общински звена като „Обреди”, Домашен социален патронаж, Младежкия дом, спортните бази.

Този път дебати при приемането почти нямаше. Прието бе предложението на Деница Цветанова да се отложи влизането в сила на новата такса за обстоятелствена проверка. Тя предложи и отмяна на таксата за паркиране, тъй като още няма ясен регламент и органи за контрол и това ще доведе до напрежение. Подобни опасения изказа и Иван Момъков. Таксата все пак бе приета, тъй като тя всъщност не е нова, а само се коригира цената и с уверението от администрацията, че се работи върху звеното за самоохрана и схемата за паркиране.

Новите цени на таксите и услугите в момента са качени като проект на сайта на Общината. След влизането й в сила ще бъде публикувана и в раздела за действащи наредби.


Ключови думи
Общински съвет Горна Оряховица такси и услуги