Понеделник, 30 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Нова спортна площадка и обновен стол ще посрещнат учениците на Гимназията на 16 септември

  22.08.2024 12:17
Нова спортна площадка и обновен стол ще посрещнат учениците на Гимназията на 16 септември

Две големи придобивки подготвя за учениците си СУ „Георги Измирлиев” в навечерието на новата учебна година. Работи се на два фронта, като и двата трябва да бъдат завършени до 16 септември, когато учениците се връщат отново в час.

В западната част на двора на Гимназията се изгражда нова спортна площадка, която ще е с изкуствено тревно покритие. Обектът се финансира от Министерството на образованието по Програма за ремонт на спортните бази в училищата и стойността му е близо 160 000 лева. В момента се прави бетоновата основа, върху която ще се постави тревното покритие. Новото игрище трябва да е готово до началото на новата учебна година.

В същото време се прави голям ремонт на училищния стол, като идеята е най-голямото училище в общината да предлага прясно сготвена храна на своите ученици. Досега храненето се осъществяваше чрез кетъринг, но след много обсъждания с родители училищното ръководство реши да инвестира в здравословното хранене на децата. Столът е нает от фирмата на Йордан Цветанов – ръководителя на „Джуниър Бенд” към СУ „Емилиян Станев”. Той влага същия хъс, с който развива оркестъра, и в другата си дейност и вече е направил над 170 000 лева инвестиция в кухненско оборудване. Отделно училището ремонтира базата, като се обособява хладилно помещение, пекарна, модерен кухненски блок, освежава се столовата. Освен че ще се готви на място, тук ще се пекат и закуските, които се дават на малките ученици сутрин. Досега около 300 деца се възползваха от кетъринга на обяд, но след като вече ще се предлага приготвена на място храна, интересът вероятно ще е много по-голям.

Искаме да се погрижим за здравословното хранене на нашите ученици и се стараем да направим най-добрия училищен стол в региона, коментира директорът на СУ „Георги Измирлиев” Криси Аврамова.


Ключови думи
Гимназия стол спортна площадка