Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Елена Общество

Хлапетата от Детската лятна академия в Елена гостуваха на Центъра за работа с деца и младежи в Балван

  21.08.2024 09:50
Хлапетата от Детската лятна академия в Елена гостуваха на Центъра за работа с деца и младежи в Балван

На 19 август по покана на Центъра за превенция в село Балван гостуваха малчуганите от Детската лятна академия в Елена.

Учениците от селата Беброво, Константин и Каменари, съвместно с представителите на Центъра за работа с деца и младежи в Балван, се включиха в кампания за пътна безопасност „Пази детето на пътя“, реализирана от общините Елена и Велико Търново, районните управления „Полиция“ и районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ в двете общини.

Дейностите се провеждат в партньорство с Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” с. Балван, Сдружение на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“ и Съюз на пивоварите в България.

Гости на събитието бяха Десислава Шопова – заместник-кмет на община Елена и Росица Димитрова - директор на Дирекция „Социални политики, здравеопазване, транспорт“ в Община Велико Търново.

С посещението си в Балван децата имаха възможността да получат нови знания и ценни умения за действия при наводнения, пожари, оцеляване в природата, както и да преминат практически занимания по пътна безопасност, приложно колоездене и пожарна безопасност, провеждани от служители на полицията и пожарната.

Подобни инициативи имат за цел да създадат добри практики и нови приятелства между малчуганите от различните населени места в областта.

Предстои скоро и децата от Балван да гостуват в Елена. Те ще разгледат Центъра за превенция, творчество и спорт в града, който се намира в Общностния център, и ще участват в забавни игри със своите връстници.

 


Ключови думи
Балван