Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Велико Търново Други

За три часа по метода широкообхватен контрол край Балван съставиха 6 акта, наложиха 17 глоби и връчиха 90 електронни фиша

  10.08.2023 10:58
За три часа по метода широкообхватен контрол край Балван съставиха 6 акта, наложиха 17 глоби и връчиха 90 електронни фиша

Полицейска операция по метода „широкообхватен контрол“ се проведе на територията на ОДМВР – В. Търново на 10 август на главен път София – Варна, в района на разклона за великотърновското село Балван.

В рамките на три часа са проверени общо 158 автомобила, от които 5 товарни и 240 граждани. Съставени са 6 акта и са наложени 17 глоби по фиш. Издадени са 2 Заповеди за налагане на принудителни административни мерки, връчени са 90 електронни фиша. Служителите на БГ ТОЛ са съставили 2 акта и са заплатени 3 компенсаторни такси.

Операцията има за цел да осъществи контрол по спазване на правилата за движение по пътищата, на техническата изправност и регистрация на моторни превозни средства и теглени от тях ремаркета, спазване на изискванията за допустими маси и размери на движещите се по пътищата товарни превозни средства, както и спазване на времената за управление и почивка от водачите, извършващи обществен превоз на пътници и товари. Тя е реализирана с участието на служители от ОДМВР – В. Търново, ИА „Автомобилна администрация“ Агенция „Пътна инфраструктура“, Агенция „Митници“, ТДНАП – В. Търново, Държавна агенция „Безопасност на движение по пътищата“.

Акции от такъв мащаб ще продължат да се провеждат, с цел ограничаване на предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия.

 


Ключови думи
широкообхватен контрол Балван
Последни
Седмицата
Анкета