Неделя, 08 Сеп 2024
            
Елена Спорт

Турнир по тенис на корт за двойки „Елена оупън 2024“

  22.07.2024 14:57
Турнир по тенис на корт за двойки „Елена оупън 2024“

На 20 и 21 юли т. г. на игрището до тенис в близост до стадион „Чумерна“ се проведе турнирът по тенис на корт за двойки „Елена оупън“. Осемнадесетото издание на събитието бе организирано от столичния клуб „Раковски - Бомел 9” съвместно с Община Елена.

В турнира взеха участие 10 двойки, които бяха разделени в две групи и играха на принципа „всеки срещу всеки“. Отборите бяха както от града домакин – Елена, така и от София и Велико Търново.

Първите две двойки от двете групи играха полуфинали – Петър Митков и Дейвид Попов срещу Христо Капасъзов и Симеон Савов, както и Борислав Гергинов – младши и Борислав Гергинов – баща срещу Симеон Шалаверов и Иван Салабашев.

До финала се класираха двойките на Шалаверов и Салабашев срещу Митков и Попов. Достойни победители в „Елена оупън 2024“ станаха Симеон Шалаверов и Иван Салабашев.

Най-малкият участник в турнира бе Борислав Гергинов на 12 г., който спечели и наградата „Най-атрактивен играч“, а двойката с най-младите участници бе на 13-годишните близнаци Калоян и Марио Димитрови, които не отстъпиха в играта на по-големите от тях тенисисти.

За победителите в „Елена оупън 2024“ имаше специални плакети, осигурени от организаторите на спортното събитие.


Ключови думи
Елена оупън