Неделя, 08 Сеп 2024
            
Елена Спорт

Открит турнир по тенис на корт „Елена оупън 2023“

  11.07.2023 10:15
Открит турнир по тенис на корт „Елена оупън 2023“

На 8 и 9 юли т. г. в близост до градския стадион „Чумерна“ се проведе турнирът по тенис на корт за двойки „Елена оупън“. Седемнадесетото издание на събитието бе организирано от столичния клуб по тенис „Раковски - Бомел 9” съвместно с Община Елена.

Тази година участниците бяха от различни краища на страната – както представители от града домакин Елена, така и от градовете София, Пловдив и Велико Търново.

Най-младият участник и единствената дама сред записалите се бе Симона Попова – на 11 години, която тренира в ТК „Локомотив Пловдив”. Момичето вече е шампион на държавни турнири за деца. Тя бе в един отбор с баща си, който е с корени от град Елена.

Записалите се осем двойки бяха разделени в две групи. До финала достигнаха Симеон Шалаверов - Иван Салабашев и Константин Димитров - Петър Митков. Те направиха изключително драматичен и оспорван завършек на целия турнир. Шалаверов - Салабашев поведоха с 5:2 гейма, но впоследствие Димитров - Митков обърнаха играта и победиха с 5:7 гейма. Така приза спечелиха участниците от град Велико Търново – Константин и Петър.

Плакетът „Най-атрактивен състезател“ бе връчен на Румен Шалаверов. Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев награди участниците, а той от своя страна получи специален плакет от Красимир Любомиров – председател на ТК „Раковски - Бомел 9”, за дългогодишното сътрудничество и добрата организация на спортното събитие./ сн. Община Елена


Ключови думи
Елена оупън тенис
Последни
Седмицата
Анкета