Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Горна Оряховица чества 187 г. от рождението на Васил Левски

  18.07.2024 12:58
Горна Оряховица чества 187 г. от рождението на Васил Левски

Под съпровод от духовия оркестър при Центъра за подкрепа на личностното развитие бяха положени венци и цветя пред паметника на Васил Левски в Горна Оряховица.
Зам.-кметът Петя Иванова, представители на общинската администрация, служещи от военно формирование 22 790, граждани и организации, както и горнооряховски деца почетоха паметта на Апостола на българската свобода, по повод 187-та година от неговото рождение. В знак на почит и признателност към най-паметния и безстрашен герой в българската история, пред монумента в кв. „Пролет“ бяха поднесени венци и от името на кмета Николай Рашков и председателя на ОбС Огнян Стоянов.
Ритуалът започна със стихотворението „Песен за Левски“ с автор Мария Минова, изпълнено от възпитаничката на ДГ "Ален мак" Мартина Йовчева.
„Левски е другото име на Свободата, впечатляваща е способността му да събужда родолюбивите чувства у всички“, каза водещият на тържествената програма д-р Искра Николова от горнооряховския Исторически музей. Тя припомни пред присъстващите акценти от забележителния живот на Апостола, пред чиято памет всички сведоха глави.


Ключови думи
рождение Васил Левски Горна Оряховица