Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

Кметът Николай Рашков посрещна звездния тим на „Калина”

  16.07.2024 11:14
Кметът Николай Рашков посрещна звездния тим на „Калина”

Кметът Николай Рашков посрещна в Общината звездния отбор на балет „Калина”, представил по най-добрия начин Горна Оряховица и България на Световното танцово първенство в Прага.

17 медала, още 6 класирания в шестицата, трето място за България в генералното класиране по нации и първо място за страната ни в стил Контемпоръри както при малките, така и при сеньорите в конкуренцията на 54 държави. Нашите състезатели са на световно ниво и заслужават за тях да се чуе в цяла България, обобщи ръководителят на балет „Калина” Калинка Генова представянето в Прага.

Това се дължи на младия екип от треньори и хореографи – Денислав Иванов, Емона Георгиева, Миа Момъкова и Калина Кръстева. На семействата на тези деца, чийто ритъм е подчинен изцяло на техните тренировки и състезания. На самите деца, които работят неимоверно много и веднага след триумфа в Прага са отново в тренировъчната зала, каза още Калинка Генова. Тя благодари на ръководството на НЧ „Напредък 1869”, на спонсорите и не на последно място на Общината, която също пое сериозен финансов ангажимент към участието в Световното първенство.

Ще продължим да подкрепяме нашите деца и занапред. Грижата за работливи, за талантливите и упоритите ще бъде наш приоритет. И това не се отнася само до спорта или културата, а до всички сфери на живота в Горна Оряховица, каза Николай Рашков.

Кметът поиска да му разкажат за емоциите по време на първенството и се опита да успокои разочарованите. Много е важно да бъдете вътрешно удовлетворени. Ако сте изиграли своята композиция по най-добрия начин, това трябва да ви радва, дори и да нямате златен медал, каза Рашков на децата и им разказа за гимнастика Йордан Йовчев и отнетия от съдиите златен медал на Олимпиадата в Атина.

Трябва да бъдем толкова добри, че де не оставяме възможност да ни отнемат златните медали. Имахме композиции, които бяха добри, но не толкова по-добри от останалите и това остави вратичка, за да бъдат побутнати други отбори. Ще работим така, че следващия път да не даваме такива възможности на конкурентите, увери пък играещият треньор Денислав Иванов.

Работете все така и ще се радваме на още ваши успехи. Винаги ще имате нашата подкрепа, увери и зам. кметът Петя Иванова. В срещата участва и председателят на НЧ „Напредък 1869” Атанас Петров, който каза, че подкрепата на читалището въобще не подлежи на съмнение.

Преди общите снимки кметът Николай Рашков получи и специален подарък от Прага като благодарност за помощта на Общината, която осигури самолетните билети на цялата група, участвала в Световното.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
балет Калина Николай Рашков Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета