Неделя, 08 Сеп 2024
            
Други Елена

Детска лятна академия започна в Елена

  15.07.2024 16:14
Детска лятна академия започна в Елена

На 15 юли в Общностния център в град Елена бе дадено началото на шестото издание на Детска лятна академия 2024.

Тази инициатива, превърнала се в традиция, обединява в една кауза Община Елена, Районно управление на МВР, Районна служба противопожарна безопасност и защита на населението, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, както и читалищата и кметствата Константин, Беброво и Каменари.

Основната цел на академията е времето през ваканцията на деца и ученици да бъде забавно, интересно и полезно.

Събитието в гр. Елена уважиха Ивайло Здравков – областен управител на област Велико Търново, комисар Христо Христов – зам.-директор на областна дирекция МВР, главен инспектор Николай Александров – началник на сектор „Превантивна и контролна дейност“ към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гр. В. Търново, гл. инспектор Радостин Върбанов – началник сектор „Пътна полиция“ гр. В. Търново,  Мариела Тодорова, член на дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, кметове, директори родители, гости.

Поздрав отправи кметът на община инж. Дилян Млъзев, който отбеляза, че Детската лятна академия е един прекрасен пример как с обединени усилия лятото на децата става интересно и приятно – те се запознават с работата на полицаите и пожарникарите, научават повече за тяхната дейност. Той благодари на всички партньори за съвместната работа и пожела успех на академията.

Децата и гостите бяха поздравени и от комисар Христо Христов и гл. инспектор Николай Александров. Получен бе и поздравителен адрес от старши комисар Красимир Кръстев, директор на Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението Велико Търново.

Пъстра програма зарадва събралите се гости на събитието. Първи се изявиха бъдещите първокласници от Детската лятна занималня, изцяло финансирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Елена. След тях със стихове, песни и танци настроението приповдигнаха малчуганите от селата Беброво, Константин, Каменари.

За финал Мариела Тодорова, член на дарителско дружество „Св. Иван Рилски“, поднесе подаръци за учениците – занимателни игри и спортни приспособления, които връчи на Десислава Шопова, зам.-кмет на общината и председател на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Лятната ваканция малчуганите ще прекарат в различни занимания заедно със секретарите на читалищата и други представители на местната общност. Те ще пътуват и до гр. Елена, където ще имат срещи, беседи и полезни занимания, ще участват в творчески работилници, кулинарни забавления, спортни състезания, ще имат ползотворни срещи с представители на полиция и пожарна и Държавно горско стопанство Елена до края на месец август.


Ключови думи
лятна академия