Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Други Елена

Децата от Лятната академия в община Елена се срещнаха със служители на сектор „Специални тактически действия“ към ОД на МВР във Велико Търново

  15.08.2024 09:21
Децата от Лятната академия в община Елена се срещнаха със служители на сектор „Специални тактически действия“ към ОД на МВР във Велико Търново

По време на заниманията на децата от лятната академия в oбщина Елена гостуваха служители на сектор „Специални тактически действия“ към ОД на МВР гр. Велико Търново. Те направиха изключително впечатляваща демонстрация пред малчуганите от Константин, Беброво и Каменари – задържане на лица в МПС, които не се подчиняват на подадени сигнали.

Учениците имаха възможността да разберат повече за работата на специалните части, както и да видят на живо полицейско куче, което е специално обучено да подпомага органите на реда в тяхната опасна и отговорна работа.

Детската лятна академия в Елена е инициатива, която се провежда за шести път в общината и обединява в една кауза Община Елена, Районно управление на МВР, Районна служба противопожарна безопасност и защита на населението, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, както и читалищата и кметствата Константин, Беброво и Каменари.

Благодарение на академията лятната ваканция за учениците освен прекрасно време за отдих, става и начин за придобиване на нови практически знания и умения, формиране на полезни знания и навици за безопасно поведение и справяне с различни житейски ситуации.


Ключови думи
Лятна академия Елена