Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Култура

Гран При и седем първи места за ВС „Таланти“ от Международния фестивал „Морско конче“

  04.07.2024 11:45
Гран При и седем първи места за ВС „Таланти“ от Международния фестивал „Морско конче“

Певците от Вокално студио „Таланти“ при Народно читалище „Искра“ се върнаха във Велико Търново с пореден голям успех от международен фестивал.

ГРАН ПРИ – най-голямата награда на Международния фестивал "Морско конче" 2024, който се проведе от 28-30 юни в морския град Обзор, бе връчено на Трио „Венера“ – Рада Георгиева, Яна Ангелова и Диана Симеонова. Те се откроиха с изпълненията си сред 250 участници от България, Грузия, Украйна, Северна Македония и Естония и напълно заслужиха най-големия приз.

Голямата награда "Майсторство и съвършенство" на Междуранодния фестивал за цялостно представяне също бе връчена на ВС „Таланти“ и техния музикален педагог Венелина Пъневска, заради чудесното представяне на всички певци от студиото, които и с индивидуалните си изпълнения завоюваха пет първи места в най-високата категория "Майсторство и съвършенство".

С първо място бяха удостоени Калоян Минчев, Ангелика Любомирова, Рада Георгиева, Диана Симеонова и Яна Ангелова.

На 12-тото издание на престижния международен форум бяха присъдени и специални награди на Фондация "Морско конче" на изпълнители, които са направили най-силно впечатление на представителите на фондацията и публиката. И отново певците от ВС „Таланти“ спечелиха тези признания, заради прекрасните си изпълнения, атрактивното си сценично поведение, харизматичността и таланта си.

Със специалните призове бяха удостоени Калоян Минчев, Ангелика Любомирова и Трио "Венера“.

„Децата се представиха отлично и напълно заслужиха високите оценки и признания от журито и силните аплодисменти на публиката, които получиха.

Организацията на конкурса беше отлична и преживяването за всички ни беше изключително приятно. Беше много полезно да посетим за пореден път голям международен форум, на който да се запознаем с много нови хора, които се занимават с изкуство и да сравним нивото на работата си. Изключително съм горда с представянето на всички деца от ВС „Таланти“, които за пореден път защитиха достойно името на Велико Търново и Читалище "Искра"“, коментира музикалният педагог Венелина Пъневска.


Ключови думи
ВС Таланти