Петък, 30 Сеп 2022
            
Култура

ВС ``Таланти`` изпраща учебната година с онлайн концерт

  13.06.2020 13:38
ВС ``Таланти`` изпраща учебната година с онлайн концерт личен архив

Певците от ВС "Таланти" при НЧ "Искра" във Велико Търново и техният музикален педагог Венелина Пъневска подготвиха онлайн концерт за края на учебната година, който всички зрители ще могат да гледат на 15.06 (понеделник) от 19 ч. на FB страницата на новата платформа за талантливи деца и младежи в сферата на музиката - "Мелодия".
След разхлабването на мерките, с помощта на платформите "Български музикални таланти" и "Мелодия", малките певци успяха да запишат дори общ видеоклип сред красивата търновска природа, с който ще завърши оналайн представлението. Въпреки извънредните условия, талантливите деца и техният музикален педагог Венелина Пъневска създадоха своя "домашна онлайн сцена" и редовно радваха своята публика, макар и само в интернет пространството, а сега ще представят и всички свои нови изпълнения, научени и репетирани само онлайн, събрани в концерт. Освен малките певци, тази година участие ще вземат и някои от родителите. Минко и Деян Хаджийски - баща и дядо на младия талант Марсел, и Стоян Любомиров, който вече няколко пъти партнира на сцената на дъщеря си Ангелика, ще се изявяват със самостоятелни изпълнения.
Успоредно с подготовката на концерта малките таланти участваха и в Международния конкурс "Абанико", който също за пръв път тази година се проведе онлайн. В борбата за призовите места влязоха изпълнители от над 30 държави, а оценки за представянето си получаваха от експерти в областта на музиката от всички краища на света.
Търновските "Таланти" завоюваха осем призови места - Ангелика Любомирова получи 1-вото място за изпълнение на българска песен и 2-ро и 3-то място за изпълнения на чужд език.
Освен трите приза, тя и нейният баща Стоян Любомиров, завоюваха и първо място за дуетно изпълнение и събраха най-много харесвания под своето онлайн изпълнение, като така получиха и признанието за любимци на публиката.
Рада Георгиева заслужи 2-рото място за изпълнение на българска песен в своята възрастова група, Ема Стефанова грабна приза за 3-то място, а Преслава Драгомирова - поощрителна награда.


Ключови думи
ВС Таланти
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати