Събота, 06 Юли 2024
            
Други Свищов

Над 7 часа гасиха пожар в Свищовско

  03.07.2024 12:38
Над 7 часа гасиха пожар в Свищовско

За по-малко от 72 ч.  на територията на община Свищов са възникнали общо 9 пожара - 2 в Свищов, 1 в Александрово, 3 в Овча могила, по 1 в Козловец, Деляновци и  Драгомирово, сигнализираха от РСПБЗН – Свищов.

При пожарите са унищожени  10 дка широколистна гора и 180 дка сухи треви и храсти в гр. Свищов. Гасенето на горския пожар продължи над 7 часа и се включиха 9 служители от ДГС Свищов. В трудно достъпните места огнеборците достигнаха с модифицираното с помощта на ЗППК „Единство" с. Червена, ППОК „Напредък – Студена"  с. Горна Студена и „ПЛАНИНОКС"  ЕООД Свищов  УТВ –марка „Бобкат".

В с. Козловец беше унищожена стопанска постройка със 70 бали, в Деляновци покривна конструкция на жилищна сграда и над 200 дка  сухи треви и храсти в с. Драгомирово и Александрово.

В с. Овча могила за последните 48 часа са възникнали 3 пожара, като 2 от тях доброволците от ДФ ВТ-47-01 при Община Свищов и Кризисен Център с. Овча могила са ликвидирали самостоятелно,  единият на главен път Русе – Плевен, а другият в селото.   При третия пожар съвместно РСПБЗН – Свищов и Кризисен Център с. Овча могила са спасени 5 къщи и 3 стопански постройки.

Ръководството на РСПБЗН – Свищов обръща внимание и призовава жителите на общината да бъдат изключително внимателни и отговорни в своите дейности.                                                                                              

Информацията е предоставена от РСПБЗН – СВИЩОВ

 


Ключови думи
пожар