Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

До 5 часа сутринта гасиха огъня край Драганово и Крушето, общо 23 пожара са потушавали на 8 октомври в областта

  09.10.2023 11:35
До 5 часа сутринта гасиха огъня край Драганово и Крушето, общо 23 пожара са потушавали на 8 октомври в областта

Цели 23 сигнала са получени на 8 октомври в оперативен център Велико Търново за пожари в областта. Почти всички са предизвикани от небрежно боравене с огън на открито в условия, благоприятни за пожар. И малка искра в сухите треви при силния вятър вчера е била достатъчна за пожар. Най-тежко е било за горнооряховските пожарникари, които са участвали с цялата си налична техника и с подкрепата на сектор СОД и доброволци за потушаването на огън в много голям периметър в землищата на Крушето и Драганово.

Първият сигнал идва от Крушето в 15:55 за запалени сухи треви в близост до орехова гора. Към мястото потеглят два противопожарни автомобила. Десет минути по-късно се получава сигнал за горящи треви и в землището на Драганово. В гасенето участват 4 противопожарни автомобила и 11 служители на РСПБЗН Горна Оряховица и Сектор СОД. Включват се и доброволци от селото, а гасенето на пожара приключва едва в 5 часа сутринта.

Няма пострадали и щети благодарение на пожарникари и спасители, които не са допуснали огънят да стигне до селото. Но паленето на огън в такива условия е безумно, да не кажем престъпно.

Сн. Мирослав Маринов


Ключови думи
пожар Драганово Крушето
Последни
Седмицата
Анкета