Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

70 деца сътвориха „Танцова магия” за годишния концерт на балет „Калина”

  21.06.2024 13:36
70 деца сътвориха „Танцова магия” за годишния концерт на балет „Калина”

70 момичета от 4 до 17 години представиха 50 танца на сцената на НЧ „Напредък” за годишния концерт на балет „Калина”.

Получи се наистина „Танцова магия”, както са нарекли концерта си ръководителят на балета Калинка Генова и хореографите Миа Момъкова, Денислав Иванов, Калина Кръстева и Емона Георгиева. Те стоят зад пъстрото и изключително емоционално шоу, предизвикало бурната подкрепа на публиката в залата. Не на последно място за внушението на изпълненията са и костюмите, дело на Калина Бонева.

На сцената се качиха всички, трениращи в „Калина”, но гвоздеят на програмата бяха танците, с които балетът ще участва в предстоящото Световно първенство в Прага. Само след седмица 18 деца на балет „Калина” ще представят над 40 танца на сцената в столицата на Чехия. За горнооряховския балет това е четвърто участие на най-големия танцов форум. В сегашната група има няколко деца, които ще защитават световните си титли.

Танцови благодарности имаше за всички, подкрепящи балета, започвайки от родителите и учителите. Отново с танц специални благодарности отлетяха към всички дарители, които подкрепиха финансово талантливите деца на балет „Калина”. Аплодисментите са за Община Горна Оряховица, Народно читалище „Напредък- 1869”, „Планета 98”, ООД, „Металстрой  -  Стоянов и Георгиев” ООД, Мария Тодорова от Франция, Стефан Бонев - управител на фирма „Първи клон”.

С фолклорния танц „Лудетини” по хореография на Петър Петърчев балетът пожела забавно лято с танци и приключения, а финалът по традиция беше с пъстър и динамичен танц, в който се включиха всички деца и ръководители. На сцената заваля дъжд от цветни балони, а се появи и празнична торта.


Ключови думи
балет "Калина" Горна Оряховица