Сряда, 03 Юли 2024
            
Горна Оряховица Общество

Пет дни на море в Обзор ще спечели най-добрият малък разказвач в Долна Оряховица

  21.06.2024 11:35
Пет дни на море в Обзор ще спечели най-добрият малък разказвач в Долна Оряховица

Конкурс за ученическо съчинение (есе) на тема „Моето синьо лято” организират НЧ „Христо Козлев 1883” и Библиотеката в Долна Оряховица със съдействието на вестник „Седмицата”.

Идеята е да се насърчат разказваческите умения на децата, да се стимулира не само писането и четенето, но и фантазията и творчеството сред малките ученици.

Задачата на конкурса е децата да разкажат за своето лято или пък за лятото, което биха искали да имат. Така че не са ограничени до отразяване на някакво конкретно събитие.

В конкурса могат да участват ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица от 2 до 7 клас. Съчиненията се събират в Библиотеката или на имейл [email protected].

От децата се очаква да работят самостоятелно, а написаното, може и ръкописно, да е четливо и грамотно.

Всеки ученик може да участва с едно съчинение максимум 3 стр. (формат A4). Работата трябва да е придружена с данни за автора – трите имена, клас, телефонен номер за връзка.

Конкурсът стартира на 24 юни (понеделник) и от тази дата могат да се предават работите. Крайният срок е 25 август (петък).

И накрая, но не по важност, са наградите, които са повече от атрактивни.

Специалната награда за най-добрия малък разказвач на Долна Оряховица е 5-дневна почивка на морския бряг в Обзор в началото на септември. Ваучерът включва транспорт, престой и храна за детето и един родител.

Ваучер на стойност 100 лева от спортен магазин „Спорт Депо” е следващата награда, третата е маркова раница. Малък подарък от организаторите ще има за всички участници, а за най-малкия специална награда ще осигури кметът на Община Горна Оряховица Николай Рашков.

Съчиненията ще се оценяват от комисия, включваща хора от сферата на образованието и културата, но несвързани с училището в Долна Оряховица.

Най-добрият детски разказ ще бъде отпечатан на страниците на вестник „Седмицата”.

Наградният фонд е осигурен от Ярослав Матоуш и Севдалин Кръстев./ сн. yachting.com


Ключови думи
конкурс читалище Долна Оряховица