Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Други

Всякакви забавления, но и образователни дейности предлага четвъртото издание на „Седянка на полянка” във Ветринци

  19.06.2024 13:31
Всякакви забавления, но и образователни дейности предлага четвъртото издание на „Седянка на полянка” във Ветринци

Един уникален фестивал, който събира на едно място десетки дейности, обединени от любовта към живота в хармония с природата, ще има своето четвърто издание във Ветринци на 29 юни 2024 г.

„Седянка на полянка” е съвременен фестивал с културна и екологична насоченост. Провеждането му е плод на усилията на доброволци и на екипа на НЧ „Напредък” за съживяване и разнообразяване на местния културен календар, задълбочаване на сплотеността на общността в селото, а също и за повишаване на екологичното съзнание и опазване на природата. Четвъртото му издание се осъществява с подкрепата на Община Велико Търново, както и на „За Земята” и Европейския съюз в рамките на проект Climate action by European citizens delivers for development CSO-LA/2018/160048-1/23.

Тази година фестивалът ще е на 29 юни (събота) и ще има музика на живо, ековикторина, арт работилници, игри, беседи, щандове с ръчно направени изделия и още много изненади.

Разнообразието започва от музикалните изпълнение – етно формации, ще се редуват с поп, рок, RnB, реге.

Още с откриването на фестивала в 10 часа отварят и първите работилнички, в които всички, но най-вече децата, ще намерят интересни творчески занимания. Ще има няколко ателиета за рисуване, сплитане на африкански плитки и рисуване с къна, изработване на гнездилки за птици, оригами работилница и т.нат.

На поляната ще се разположи и свободен пазар „КилерЪ”, някои ще могат да погледнат в бъдещето с Таро карти, други имат възможност да участват в ековикторина и образователни игри.

В Читалището ще се прожектират филми срещу насилието, за опазване на природата, ще има дискусии, дебати  и др.

Фестивалът и партньори предлагат и много възможности за спорт и движение – разходка за наблюдение на птици, плаване с каяци по реката, йога, тенис на маса, футбол, хоротека, африкански танци.

Разбира се ще има и много възможности за хапване и пийване – от бира и барбекю, до аюрведически храни и вегански изкушения.

Щандовете, на които всеки може да си хареса нещо, са поне две дузини – натурална парфюмерия и козметика, пчелни продукти, дървени изделия, бижута, играчки, кристали, музикални инструменти и много други.

Подробната програма вижте тук: https://www.vetrintsi.com/festival-2024/


Ключови думи
Ветренци фестивал