Неделя, 08 Сеп 2024
            
Избори 27 октомври 2024 г. Полски Тръмбеш

Валентина Димова, кандидат за депутат от БСП: Основната ми задача и в бъдещия Парламент ще бъде грижата за хората и малките населени места

  06.06.2024 16:19
Валентина Димова, кандидат за депутат от БСП: Основната ми задача и в бъдещия Парламент ще бъде грижата за хората и малките населени места

„Предстоящите извънредни избори изобщо не променят приоритетите ми”, каза по време на закриването на предизборната кампания на „БСП за България” в Полски Тръмбеш досегащният народен представител и кандидат за депутат от листата на БСП Валентина Димова.

„За мен основна задача и в бъдещия Парламент ще бъде грижата за хората и малките населени места”, посочи още Димова. Тя допълни, че все по-малко се обръща внимание на проблемите на жителите именно в отдалечените и по-малки райони на общините в страната.

Народният представител Валентина Димова сподели още как лично се е  ангажирала да направи среща с министъра вътрешните работи, по време на която аргументирано обосновава необходимостта от връщане статута на Районното полицейско управление в Полски Тръмбеш, което бе закрито и обособено единствено като полицейски участък по времето на предходния мандат на Рашков като министър на вътрешните работи. В социалната сфера, Димова усърдно и настоятелно е работила за увеличаването на пенсиите чрез редица законодателни дейности, така стана възможно да бъдат отпуснати над 2,5 млн. лв.

Кандидатът за народен представител Валентина Димова работи отлично с кмета на Община П. Тръмбеш Георги Чакъров, който изрази пълната си подкрепа за председателя на Движението на жените социалистки Валя Димова и като цяло за БСП на изборите 2 в 1.

„Когато вляза в следващото Народно събрание, първата ми задача е чрез законодателни инициативи да бъдат върнати статутите на Спешната медицинска помощ в Елена, Златарица и Полски Тръмбеш, тъй като е недопустимо да оставим жителите на три общини без достъп до качествено здравеопазване при спешни нужди”, каза още Валентина Димова. Тя изрази безпокойството си, че няма достатъчно кадри в спешната помощ, а на места една линейка обслужва десетки населени места, както е например в П. Тръмбеш.

На заключителната среща присъстваха  още водачът на листата на „БСП за България” Атанас Зафиров, кандидатите за членове на ЕП от БСП Христо Кавалски и Красин Каракоцев. „Алтернатива има и страховете могат да бъдат победени“, каза на по време на закриването на кампанията в Полски Тръмбеш и в ефира на БТВ тази сутрин водачът на листата на „БСП за България” в 4-ти МИР Велико Търново Атанас Зафиров. „Има страх на хората да участват в предизборни срещи, страх да изразяват ясно своите предпочитания и това е особено видимо в общини, които се управляват от партии, които участваха в т. нар. сглобка. Те са си поставили високи цели да повторят този тип управление“, допълни социалистът.

В края на срещата с гражданите от Полски Тръмбеш  фолклорни състави и певчески групи от цялата община се погрижиха за доброто настроение на стотиците жители, дошли да подкрепят своите кандидати за народни представители. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
Валентина Димова Атанас Зафиров БСП
Последни
Седмицата
Анкета